26. ledna 2017 6:00 Lidovky.cz > Sport > Ostatní sporty

VIDEO: Juniorka pinkla míček k podavači, rozhodčí ji nesmyslně diskvalifikoval

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Maria Vittoria Vivianiová. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Maria Vittoria Vivianiová. | foto: youtube.com

PRAHA Kromě nečekaného tažení veteránů prvním grandslamovým turnajem roku na Australian Open řeší fanoušci posledních dní nepochopitelnou diskvalifikaci mladé italské juniorky Marie Vittorie Vivianiové.

S výstředností a divokostí na tenise mají u protinožců své zkušenosti. Australský mladík Nick Kyrgios už dostal za své chování na kurtu nespočet pokut, dokonce i tříměsíční stopku. Přesto nikdy nebyl diskvalifikován přímo v rozehraném zápase.

Stále teprve sedmnáctiletá Italka tento pocit již zažila. Na probíhajícím Australian Open vypadla Vivianová v první kole s Číňankou Wang Sin-jü právě diskvalifikací ve druhém setu (ten první prohrála 2:6).

Důvod?

Po prohrané výměně, kterou zakončila nepovedeným forehandem, a tím i ztrátě servisu hned v úvodu druhé sady pinkla zklamaná Italka poslední svůj míček směrem k podavači. Ten si toho nevšiml a Vivianiová jej zasáhla.

22.ledna 2017 v 02:44, příspěvek archivován: 25.ledna 2017 v 16:58

VIDEO: Maria Vittoria Viviani was defaulted in her R1 junior match for this... https://t.co/6HnUeuBDK6

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Maria Vittoria Viviani was defaulted in her R1 junior match for this... https://t.co/6HnUeuBDK6

Okamžitě se navíc sběrači omlouvala. Marně, hlavní sudí Italku diskvalifikoval!

„Nechutné rozhodnutí. Ten rozhodčí už by se neměl na kurtech nikdy objevit,“ odsoudili nejeden z fanoušků chování rozhodčího na umpiru. Další nabídli dvojí metr rozhodování a ani si nemuseli pomáhat zmíněným bouřlivákem Kyrgiosem.

Jako příměr posloužil souboj Japonce Keie Nišikoriho se Švýcarem Rogerem Federerem, ve kterém prvně jmenovaný trefil míčkem dítě v hledišti, potrestán (natož diskvalifikován) nebyl.

„Jsem stále v šoku, byl to pro mě hrozně smutný den. Proplakala jsem snad hodinu a půl v kuse. I když vím, že všichni lidé, co mě znají, tak vědí, že jsem neudělala nic špatného,“ řekl pro Fairfax Media mladá tenistka.

„Užívala jsem si hru, byť to nebylo ono. Ten kluk se zrovna pohyboval, proto jsem ho trefila. Okamžitě jsem se mu omlouvala, nic mu nebylo. Stál připravený pokračovat dál,“ dodala Vivianová.

Pořádně vytočená byla její mentorka a stále ještě aktivní hráčka Maria Elena Camerinová: „Nikdy jsem nic takového neviděla. Nechápu to. Pro tu holku to byla dlouhá a hlavně drahá cesta a takto skončila? Je to pro ni kruté!“

Jen těžko lze s těmito názory nesouhlasit...

22.ledna 2017 v 17:32, příspěvek archivován: 25.ledna 2017 v 16:58

This girl got DQ for this at #AusOpen (also in doubles!!)... @AustralianOpen should be ashamed of it! #facepalm https://t.co/QEeFxaVTxm

22.ledna 2017 v 20:56, příspěvek archivován: 25.ledna 2017 v 16:58

Just saw the incident that got Maria Viviani disqaulified. Umpire should be sacked, what a disgrace! @mviviani_ @AustralianOpen

  • 0Diskuse


Antonín Vavrda

Autor

Antonín Vavrdaantonin.vavrda@lidovky.czČlánky