1. března 2018 10:32 Lidovky.cz > Sport > Ostatní sporty

VIDEO: Kyrgios se zlobí po blikanci Gavrilovové: Mě by vyloučili na 6 let

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Australská tenistka Darja Gavrilovová. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Australská tenistka Darja Gavrilovová. | foto: ČTK/AP

ACAPULCO Australská tenistka Darja Gavrilovová může děkovat souhře náhod, že stále pokračuje v turnaji v Acapulcu. Kromě nedobrého výkonu ji o postup do druhého kola mohl připravit incident, při němž naštvaně mrskla raketu směrem k podavačům míčků. Jelikož je těsně minula, tenistka zůstala bez trestu. Událost trefně okomentoval známý bouřlivák Nick Kyrgios.

„Já bych dostal zákaz na šest let a celý měsíc bych byl na všech kanálech a ve všech novinách,“ napsal Kyrgios na svůj twitterový účet.

Krajan Gavrilovové Nick Kyrgios ví, o čem mluví. Ve svém záznamu má dlouhou sbírku trestů za ničení raket, vztekání při zápase, nadávání rozhodčím i divákům i za nedostatek snahy. Za své divoké chování musel během kariéry zaplatit desetitisíce dolarů na pokutách a několik měsíců měl zakázáno hrát turnaje.

27.února 2018 v 18:48, příspěvek archivován: 01.března 2018 v 10:10

I would be banned for 6 years and been on every paper and news channel for the next month https://t.co/zyQLl2i6eA

Z jeho pohledu se proto může zdát nespravedlivé, že blikanec Gavrilovové zůstal bez potrestání. 

Australanka dříve reprezentující Rusko po zkaženém podání v prvním kole turnaje v Acapulcu proti Američance Madison Brengleové hodila raketu směrem k síti a jen díky duchapřítomnosti podavače míčků jej netrefila. Chybělo pár desítek centimetrů a Gavrilovová by byla podle pravidel WTA z turnaje vyloučena.

„Všude jsou dvojí standardy,“ podpořila Nicka Kyrgiose americká tenistka CoCo Vandeweghová.

27.února 2018 v 00:41, příspěvek archivován: 01.března 2018 v 10:25

VIDEO: Daria Gavrilova is lucky the racquet missed the ball boy and she was not disqualified. #Acapulco #AMT2018 https://t.co/dZGecYNY3K

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Daria Gavrilova is lucky the racquet missed the ball boy and she was not disqualified. #Acapulco #AMT2018 https://t.co/dZGecYNY3K

okaOndřej Kopřiva
  • 0Diskuse




Najdete na Lidovky.cz