20. března 2018 17:30 Lidovky.cz > Sport > Fotbal

Královec udělal v derby dvě chyby. Měl štěstí, že ho opravil videorozhodčí

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Pavel Královec. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Pavel Královec. | foto: Reuters

PRAHA Sudí Pavel Královec podle Komise rozhodčích FAČR udělal v sobotním ligovém derby mezi Spartou a Slavií (3:3) dvě chyby. Obě opravil videorozhodčí.

Sudí Pavel Královec podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR udělal v sobotním pražském derby mezi Spartou a Slavií (3:3) dvě chyby. 

Oba původní verdikty ve šlágru 21. kola první ligy čtyřicetiletý arbitr opravil po konzultaci s videorozhodčím.

Královec nejprve ve 20. minutě chybně nařídil penaltu pro Spartu za ruku Jakuba Jugase mimo šestnáctku, poté v nastavení druhého poločasu po faulu domácího Lukáše Štetiny na Stanislava Tecla zase pokutový kop neodpískal.

Po shlédnutí videozáznamu Královec v prvním případě „vytáhl“ situaci před šestnáctku a kopal se jen přímý kop. Po souboji Štetiny s Teclem pak hlavní sudí nařídil penaltu, ze které Milan Škoda vyrovnal na 3:3.

Na Letné chyboval i pomezní sudí Ivo Nádvorník, který ve 31. minutě při gólu Jana Bořila nesignalizoval předchozí Škodův ofsajd. Branka po dalším zapojení videorozhodčího nebyla uznána. V derby hned čtyřikrát video změnilo původní verdikt.

Utkání 21. kola první fotbalové ligy: AC Sparta Praha - SK Slavia Praha. Rozhodčí Pavel Královec řeší jednu ze situací.
Utkání 21. kola první fotbalové ligy AC Sparta Praha - SK Slavia Praha. Zleva domácí Josef Šural, rozhodčí Pavel Královec a hostující Simon Deli.

V sobotním duelu mezi Ostravou a Duklou (1:2) chyboval také asistent Jan Paták, který v 58. minutě při brance domácího Milana Baroše nesprávně signalizoval ofsajd. 

Při druhém neuznaném gólu Baníku v 62. minutě už ale Paták podle komise rozhodl správně, protože Dame Diop byl při střele Marka Hlinky v postavení mimo hru. 

Vedení ostravského nováčka, který je poslední v tabulce, v pondělí kvůli neuznaným brankám podalo protest k Ligové fotbalové asociaci.

V páteční předehrávce mezi Libercem a Brnem (2:0) učinil nesprávné rozhodnutí pomezní rozhodčí Martin Wilczek, který ve 42. minutě neodmával ofsajd domácího Matěje Pulkraba při druhém gólu.

ČTK
  • 0Diskuse