20. dubna 2014 16:37 Lidovky.cz > Sport > Ostatní sporty

Mám halucinace? divil se Hamilton.
V Číně odmávali závod o kolo dříve

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Nejen pro Hamiltona (na snímku) skončil závod dříve, než předpokládal | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Nejen pro Hamiltona (na snímku) skončil závod dříve, než předpokládal | foto: Reuters
ŠANGHAJ Bizarní závěr měla Velká cena Číny formule 1. Lewis Hamilton se právě chystal vjet do posledního kola, když zmatený pořadatel odmávl šachovnicovým praporem konec závodu. "Bylo to opravdu divné," kroutil hlavou vítěz.

Velká cena Číny má dvojí výsledky. Jedny po průjezdu plánovaným cílem, tedy cílem 56. kola, jedny po průjezdu cílem 54. kola. A ty jsou oficiální. Závod tedy byl o dvě kola kratší než bylo v plánu. Jak k tomu mohlo dojít?

Popletení pořadatelé v Šanghaji odmávli šachovnicovým praporem vedoucího Lewise Hamiltona již o kolo dřív. Tedy na konci 55. kola. "Bylo to hodně divné. Říkal jsem si: Vidím opravdu to, co vidím?"

ČTĚTE VÍCE

"Projížděl jsem do dalšího kola a najednou koukám, že vidím šachovnicový prapor. Ale nikdo nebyl na naší boxové zídce," popisoval paranoidní situaci jezdec. "Zeptal jsem se týmu a ti mi řekli, ať jedu dál. Takže jsem pokračoval. Tím zpomalením jsem ztratil jen přibližně vteřinu."

"Velmi, velmi divné. Nikdy jsem nic podobného nezažil," dodal jezdec Mercedesu.

Podivná situace Hamiltonovi (vlevo) nakonec vítězství nesebrala.

Velká cena se nakonec dojela podle plánu, ale později se měnily výsledky. Pravidla hovoří jasně: "Pokud je z jakéhokoliv důvodu ukončen závod dříve, než vedoucí jezdec dokončí plánovaný počet kol, platí výsledky o kolo předtím, než byl závod ukončen."

A protože byl Hamilton odmávnut ještě předtím, než proťal cílovou fotobuňku 55. kola, počítají se výsledky z průjezdu cíle 54. kola.

Naštěstí pro všechny se posledních patnáct kol pořadí jezdců v první desítce neměnilo. Změna výsledků tedy nemá vliv na body, pořadí si prohodili jen Kamuj Kobajaši z Caterhamu s Julesem Bianchim z Marussie. Japonec totiž v posledním kole Francouze předjel. V oficiálních výsledcích tedy Bianchi zůstal na 17. místě a Kobajaši na osmnáctém.

spo
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz