18. ledna 2010 17:53 Lidovky.cz > Sport > Fotbal

FIFA nepotrestá Henryho za ruku v baráži o MS

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
Henryho ruka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Henryho ruka. | foto: AFP
CURYCH Fotbalista Thierry Henry nebude potrestán za ruku při loňské barážové odvetě proti Irsku, po které padl v prodloužení rozhodující gól a Francie se tím dostala na světový šampionát. Rozhodla o tom dnes disciplinární komise FIFA.

Útočníkovi Barcelony hrozilo, že přijde o jeden nebo více zápasů na MS v Jihoafrické republice. "Disciplinární komise došla k závěru, že jí nepřísluší zabývat se tímto případem. Samotná hra rukou nemůže být považována za vážné porušení pravidel," stojí v prohlášení komise.

Henry se před klíčovým okamžikem prodloužení odvetného zápasu Francie s Irskem loni v listopadu evidentně dotkl rukou míče. K přestupku se ale při zápase nepřiznal a neviděl ho ani žádný z rozhodčích. Až po utkání bývalý mistr světa a Evropy uvedl, že zahrál rukou, a vyslovil se pro opakování zápasu, což ale FIFA zamítla.

Kvůli bouřlivým reakcím Henry dokonce uvažoval, že ukončí kariéru v národním týmu, za který odehrál 117 zápasů a dal rekordních 51 gólů.

ČTK